Rabu, 15 Juli 2015

Tips Agar Pria Tetap Kuat, Sehat dan Bugar

recolta-floreal - Salah satu daripada penyakit-penyakit yang paling ditakuti oleh lelaki yang mati pucuk, kerana ia boleh hilang keyakinan dan tidak dapat memuaskan pasangan anda. Terdapat beberapa cara yang boleh dilakukan supaya lelaki masih boleh menjadi kuat dan sentiasa dengan ereksi itu lelaki. Disfungsi erektil adalah satu keadaan di mana seorang lelaki yang mengalami kegagalan dalam memulakan atau mengekalkan ereksi sehingga had masa yang dikehendaki oleh kedua-dua pasangan dalam mencapai kepuasan seksual.

Tips Agar Pria Tetap Kuat, Sehat dan Bugar

Tips Agar Pria Tetap Kuat, Sehat dan Bugar

Pakar-pakar memberi cadangan untuk mengelakkan berlakunya mati pucuk, seperti yang dipetik dari WebMD:

1. memberi perhatian kepada apa yang dimakan
Memakan makanan yang tidak baik untuk jantung akan menjejaskan kemampuan ereksinya, kerana ia boleh menghalang aliran darah yang diperlukan oleh zakar untuk ereksi. Untuk Elakkan makanan berlemak, makanan digoreng dan diproses, tetapi membiak dalam buah-buahan, lemak sayur-sayuran, sihat, kacang, minyak ikan dan zaitun.

2. mengekalkan berat badan anda kekal sihat
Berat badan yang berlebihan boleh kesan kesihatan termasuk kencing manis jenis 2 yang boleh merosakkan saraf seluruh badan. Jika subjek saraf yang memberi kesan kepada zakar mati pucuk maka ia boleh berlaku.

3. Elakkan tekanan darah dan paras kolesterol tinggi
Paras kolesterol dan tekanan darah tinggi boleh merosakkan saluran darah, termasuk kapal-kapal yang membawa darah ke zakar menyebabkan mati pucuk. Untuknya kontrollah darah tekanan dan kolesterol secara kerap.

4. Jangan mengambil alkohol secara berlebihan
Peminum alkohol berat boleh menyebabkan kerosakan kepada jantung, saraf dan syarat-syarat lain yang boleh mencetuskan mati pucuk.

5. senaman secara kerap
Sukan-sukan seperti berjalan, berenang dan senamrobik yang dikenali dapat meningkatkan taraf kesihatan seseorang. Tetapi berhati-hati dengan sukan yang meletakkan tekanan yang berlebihan pada keliling (kawasan antara kerandut dan dubur), kerana jika anda tidak menggunakan saluran alat pelindung boleh menyebabkan mati pucuk.

6. Jangan bergantung semata-mata pada Kegel exercisers
Senaman Kegel secara umumnya melibatkan otot-otot di pelvis anda yang boleh membantu lelaki dan wanita yang mengalami masalah lemah kawalan kencing (pee memegang keras), tetapi sudah ada bukti yang kukuh bahawa langkah ini dapat mencegah mati pucuk. Teknik Gimnastik Kegel yang mudah untuk melakukan silap mata tersebut adalah kontraksikan otot seperti menahan air kencing untuk pada mulanya untuk 5 saat, kemudian mudah mati. Terus mengulangi senaman sekurang-kurangnya lima kali dalam satu baris dengan meningkatkan tempoh masa menolak ketidakadilan sebegini membuang air kecil-15-20 minit. Senaman ini adalah mudah kerana ia boleh dilakukan pada bila-bila masa dan hanya mengambil masa beberapa minit. Senaman boleh dilakukan di Pejabat kerusi, sambil duduk, sambil berjalan, berdiri atau berbaring.

7. Memantau tahap hormon testosteron
Secara umumnya tahap testosteron hormon mula merosot selepas umur 40 tahun dan boleh memberi kesan kepada tahap rangsangan seksual. Ia adalah penting untuk memberi perhatian kepada paras testosterone menurun.

8. Elakkan ubat steroid anabolik
Ubat-ubatan secara amnya akan sering disalah gunakan oleh atlet dan ahli bina badan, tetapi ubat itu diketahui dapat mengecut betina itu dan mengganggu keupayaan pituitari untuk membuat testosteron.

9. berhenti merokok
Rokok boleh merosakkan saluran darah dan menyekat aliran ke zakar, manakala Nikotin yang terkandung di dalamnya boleh membuat narrows dalam saluran darah dan mencetuskan mati pucuk.

10. menjauhkan diri daripada seks berisiko
Beberapa kes mati pucuk disebabkan oleh kecederaan batang zakar semasa seks. Ia mengelakkan kedudukan seks berisiko dan pastikan faraj sudah baik dilincirkan. Jika zakar telah cedera perlu berhenti.

11. mengurangkan tekanan
Tekanan psikologi akan meningkatkan hormon paras adrenalin yang menjadikan saluran darah sempit dan boleh mencapai kemuncaknya di mati pucuk. Oleh itu mengurangkan ketegangan emosi dan membuatnya rasa lebih baik akan memberinya nafsu seks yang lebih besar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar